Известие

Collapse
No announcement yet.

Вапростче колеги?!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Вапростче колеги?!

ИСкам да питам нещо защото наистина се чудя....но дано никои не се заяде и няма от кофти писанията....
    Скоро си продадох Алфичката 155.....не бях много доволен от нея.....но останах фен на марката.....искам да ви попитам
    Алфа 166 или БМВ 5 2000г

Е алфата струва на половина. Трябва да кажеш , кое по-точно те интересува в двете коли. Бензин, дизел, акциз, задно , предно автомат, ръчка, година на производство....
    Alfa Romeo 156 1.8 TwinSpark 1998

Comment

Не съм запознат с БМВ-то , но от опит мога да кажа , че съм много доволен от алфата Нямам почти никакви проблеми с нея
      Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
      Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Темата може да бъде озаглавена:
        "Да си сменя ли вярата или не?"

Сори за офф-а

Comment

личното ми мнение е 166:

БМВ има всяко второ семейство или дупе

кажи ми за цената на която ще купиш бмв-то , коя година ще вземеш?

а алфата коя година ще е?

карал съм такова бмв и за мене е страшно нестабилно,наистина трябва да си много добър шофьор за да го овладееш.(смисъм по екстремни ситуаций).

иначе признавам си едно нещо(въпреки че някой може да ме изяде) по-широко е от алфата.кефа от шофирането на Алфата е по голям казвам ти го с ръка на сърцето.
          това е моето наблюдение върху нещата.

П.П Така и така си бил сектант що да не си останеш такъв,но от друго смейство
          АЛФА РОМЕО 166 2.0 TS газифицирана

Comment

Значи за цената....двете коли са ми на една цена горе доло.....отивам до италия там имам познат и ми ги намира....прости искам да кажа че мног ме наплашиха за цената на частите на 166-цата....не казвам че на бмв-то са по евтини...а че ме ъверяват че се чупи по малко......а Алфичката...пирво че само като видя емблемата и настръхвам...а има и доста повече екстри.....а аз си умирам да има една кола много копчета а в алфата има доста....искам и кола да вози меко и комфортно....
            Пак казвам много ме наплашиха с цените за чатите и здравината на Алфата

Comment

Колеги ....ето това са мненията на БМВ феновете.......

колега и аз имах мераци на алфа 166,но имах вазможност да карам 5-ца за известно време преди да купувам...разликата е океан... взимаи 5-цата и не се замисляй за миг дори... ще се родиш да знаеш Very Happy Very Happy Very Happy Поздрави!
              Върнете се в началото
              Вижте профила на потребителя Разгледайте галерията на потребителя Изпратете лично съобщение Skype username
              pazokolarov
              старши ентусиаст

Кара: иска Е39 525dA
              Местожителство: София

МнениеПуснато на: 01 Юли 2008, 19:45 Заглавие: Отговорете с цитат
              Алфата е от типа автомобили, за които 100000 км са преклонна възраст. Издържливостта е характерна за БМВ, МБ, ФВ, още някоя и друга немска марка и за голяма част от японските автомобили.
              От друга страна Алфата имат много добър дизайн - външен и вътрешен, както и Е39, докато останалите им връстници, особенно МБ, са големи "дървета" в интериора!
              Ако не си карал нито една от двете коли до сега, първо се качи на алфата, защото ще ти е за последно! Качиш ле се в бавареца и особенно на Е39, пвярвай ми, за друга кола няма да си помислиш!
              Освен ако не си милионер, разбира се muhihihihi , защото съществуват и с една идея по-добри екземпляри, ама ....
              младши ентусиаст

Кара: само с ляв мигач
              Местожителство: София

МнениеПуснато на: 01 Юли 2008, 20:15 Заглавие: Отговорете с цитат
              Много интересни колебания. Въобще не се заблуждавай с тези италиански курви. Ще ти изневерява ако не всяка седмица , то със сигурност всеки месец ... БМВ е истината.

Comment

мен дося БМВ на магистралата не ме е задминавало ... друго незнам

ауди S8 - да
                мерцедес S500 - да

но бмв .... не ... доста от колегите могат да помогнат с мнения

иначе са класни автомобили, но твърде масови .... твърде, поне за моя вкус
                '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Е ти пак нищо не каз, защото ако са ти на едни пари, вземи бмв-то продай го, вземи си алфа и ще имаш пара за скъпите части

Виж, питаш по сектантски форуми за мнение, без да си си задал коректно въпроса. Аз лично така и не разбрах ти какво търсиш от колата ? Скорос, икономичност, комфорт ? За алфата може да се каже, че е най-добрата алфа правена тези години, и което и е най-важното много ефтина на вторичния пазар. Основно предимство, което може да се изтъкне за бмв е автоматика. Другата голяма разлика м/у двете е разбира се задно предаване / предно. Ти си знаеш какво предпочиташ. Сега, честно да си кажа мнението, ако можеш да си вземеш 530д автомат примерно, няма алфа която да е на това ниво . Но тука да ти кажеме да си купиш бмв някак си не върви, а и 2.4 дизела е много добър. (колегите с бензините да не четата знам, че има такава тема )

Comment

Еми с една 525tds с един познат се дърпахме и на 450-500 метра някъде бях с почти кола пред него .. не знам от колата или от шофьора е , но мога да кажа , че алфата си върви достатъчно , комфортна е много , не дава кой знае какъв разход ... не казвам , че БМВ-то е лошо ... но главно зависи от това какво търсиш точно
                    Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
                    Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

май има писано по тема
                      1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
                      2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
                      1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Ако е ТДС БМВ-то забрави ей на тука в халето имам едно такова здраво БМВ което е на 120 000 и прегря е няма оправия, на собственика му писна и кара няква стара 5-ца на жена му и не иска и да я прави тази тука. Та мисълта ми е всичко е до късмет и това със 100 000 са пълни глупости, особенно за жтд-то, от хора нямащи си никаква представа как седят реално нещата. И аз бях пред подобна дилема и доста проучих нещата. Та ТДС отпада, ако е новия мотор комънрейла вече нещата са накантар, но БМВ-то със сигурност е много по скъпо за потдръжка а далеч не е по здраво. Имам няколко познати и то фенове та си признават хората, че рейката например си им е консуматив на тия коли. За обобщение, БМВ-то със сигурност е по скъпо за потдръжка, най добре покарай и двете коли и прецени аз взех 166 щот съм и сектант и не искам и да чуя за друга щайга, и както казва бат Валъо доста малко коли могат да се опрат особенно ако е с по новия мотор.

Comment

при стари коли всичко си е до състоянието на колата
                          ако са в еднакво състояние и на една цена просто взимаш БМВ то , само дето няма как да стане да бъдат на една цена

Comment

мого ясно,че в форума на Бмв ще кажат така,просто никой от тях не е имал щастието да кара 166 и да я подаржа та да види. И кви са тия 100000,мойта е на 210000 по километраж нищо не съм пипнал само некав тампон на амортесьор , масло и филтри и механизам за задно дясно стъкло .

За мене истината е 166 2.4 JTD с 6 скорости независимо от нивото на обурудване на купето.

единственото предимсво на БМВ-то за мене е че има место за DVD.
                            АЛФА РОМЕО 166 2.0 TS газифицирана

Comment

Айде пак се почна със сектанството. 525тдс е 143 коня без да е комън рейл, което доказва двигателите на бмв на какво ниво са. Има и автоматик, което за 80% от хората, които копуват този клас кола е задължителна екстра. Аз не бих се замислил и бих търсил алфа като на Валджо , което според мен е перфектния избор. Но пак казвам, ако ти стигат парите 530д е клас над алфата като мотор. Но поне 2 класа отгоре като пари за копуване и поддържане. И тогава може да скочиш на 730д

Comment

Working...
                              X